Новини

„Заедно в час“ в партньорство със Studio X и ПГ „Велизар Пеев“ (гр. Своге) с поглед към утрешния ден

Studio X Digital в училище!

„Заедно в час“ е неправителствена организация, развиваща се в сферата на образованието.

„Заедно в час“ работи активно за постигането на равен достъп до качествено образование за всяко дете в България, независимо от неговия социално-икономически статус. За постигането на тази цел организацията подбира и осигурява подкрепа за обучение и развитие на млади и амбициозни хора да станат мотивиращи учители-лидери в нуждаещи се училища.


Една от целите на организацията е учениците да получат възможности, да се срещат с вдъхновяващи ролеви модели, които биха повлияли положително върху житейския им път.

Организацията си партнира с други общности, включително и българският бизнес поради тяхното разбиране за важността на образованието за конкурентността на икономиката ни.

Studio X Digital е ИТ компания, развиваща се в сферата на уеб дизайна, която с радост ще се включи в инициативата през учебната 2013/2014 г. Агенцията и учениците от 12 клас в ПГ „Велизар Пеев“ от спец. „Компютърна техника и технологии“ ще се срещнат заедно в час. Целта е да се създаде интерес и по-добра информираност на учениците в тази професионална сфера, запознавайки се със специалисти, работещи в областта.

На 12 / ноември / 2013 г. ще бъде проведена първата от двете открити лекции. Съвместно с учебния план ще бъдат разгледани някои основни и интересни практики, свързани с HTML, CSS и професионалните изисквания в областта на уеб дизайна. Ще бъдат демонстрирани добри практики от HTML5 и някои ограничения, свързани със спецификите на брaузърите.

Няма да се мине без реализиране на малка задача в час, в която всеки ще вземе участие.

Посещението сред учениците цели да предизвика интереса им към front-end development-а, като допълнително им предоставя възможност за създаване на интересни професионални контакти.

С подкрепата на:

1. Г-н Станчо Атанасов /директор на ПГ „Велизар Пеев“/

2. Studio X Digital

3. Фондация „Заедно в час“

Онлайн Заявка
Моля, изпратете Вашето запитване и ще Ви отговорим в рамките на 24 часа.
  1. * Задължителни полета

Адрес: 1000 София, България,
бул. Витоша 45

Мобилен: +359 889 78 70 73

Email: info@studiox.bg

x